‘Healing Sounds’, dobrotvorna kompilacija domaće elektroničke scene za žrtve potresa

This post is also available in: English (engleski)

I domaća elektronička scena okupila se u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa koji pogađaju našu zemlju u posljednjih godinu dana.

Na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla kao pokretača inicijative, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje radove okupljene na kompilaciji prigodnog naziva: Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project

Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

U ponedjeljak, 1. veljače objavljen je prvi najavni singl, čime su počele prednarudžbe i funding kampanja za prikupljanje sredstava. Kao najavni singl objavljena je prva zajednička pjesma najpoznatijih domaćih producenata, Petra Dundova i Ilije Rudmana ‘Morning Glory’.

Najavni singlovi objavljivat će se nadalje kroz veljaču i ožujak, dok je objavljivanje kompilacije planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.).

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun Fonda 5.5 za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Ilustracija i dizajn covera: Luka Vucić

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp