Književna akcija za ljubav i solidarnost

Zaklada Solidarna i udruga Domino osmislile su književnu akciju kako bi i nakon Valentinova, sve do nadolazećeg Dana žena, nastavili širiti ljubav i solidarnost. U akciju su uključene tri knjige koje možete kupiti pojedinačno ili u paketu, a ponuđena izdanja intimni su uvidi u ljubavi, afere i seksualnost queer autora/ice: Susan Sontag, Hervéa Guiberta i Camile Sose Villade.

Raspoloživo je 100 primjeraka svakog izdanja, a kupnjom jedne knjige ili čitavog paketa, po cijeni od 250 kuna, donirate 25% u Fond #spasime za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog i seksualnog nasilja.

Svoj naslov ili paket naručite putem linka: https://solidarna.hr/shop/

Opis knjiga:

Hervé Guibert: Mauzolej ljubavnika (110 kn)

 

Roman, koji je nekoliko romana u jednom i koji istovremeno odbija romanesknu formu, prema Guibertovim riječima, građen je kao mauzolej za tijela ljubavnika. Petnaest godina bilježaka o nemogućoj ljubavi, osamljenosti, seksu, snovima, homoseksualnosti, čitanju i pisanju, fotografiji, obitelji, bolesti i strahu od smrti, prate životna zbivanja  glavnog lika, novinara sa spisateljskim aspiracijama koji nikad ne realizira svoj zamišljeni roman, ali ga nikad ni ne prestaje pisati.

 

Susan Sontag: Ponovno rođena – dnevnici i bilješke 1947. – 1963. (89 kn)

“Ponovno rođena” je prva knjiga dnevnika Susan Sontag koje počinje pisati u petnaestoj godini života te već tada pokazuje značajke svog superiornog intelekta i gladi za iskustvom i kulturom. Jedna od prominentnih tema dnevnika je njeno analitičko promišljanje i istraživanje vlastitog identiteta i seksualnosti – od prvih lezbijskih odnosa preko braka s akademikom Philipom Rieffom u 17. godini života do iskustava majčinstva i rastave. Čitanje ove knjige je zanimljivo upravo zbog toga što nam omogućuje pratiti Susanin razvoj i pretvorbu u jedan od vodećih umova 20. stoljeća.

 

Camila Sosa Villada: Loše djevojke (99 kn)

“Loše djevojke” je autobiografska priča o 19-godišnjoj trans ženi koja se doseljava u veliki grad i pridružuje skupini trans seksualnih radnica. Ovaj nagrađivani roman istovremeno je bajkovit i strašan – nudi intiman grupni portret i eksplozivni manifest transrodnog društva. U njemu se spajaju dva trans lica koja odbijaju i užasavaju malograđansko društvo: trans-bijes i trans-zabava. Camila Sosa Villada kao spisateljica istražuje rodni identitet i bavi se pitanjima perspektive seksualnosti i njezine važnosti u današnjem globalnom svijetu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp