Donatorski uspjesi

Iz ovog početnog niza filantropskih koraka, izdvajamo kampanju 'Drugotna na sav glas!' koju je SOLIDARNA pokrenula u listopadu 2016. uslijed jačanja konzervativnih i klerikalnih tendencija u društvu te sve intenzivnijih napada na reproduktivna i seksualna prava žena u Hrvatskoj.

SOLIDARNA je mobilizirala građane/ke da se založe za rodnu ravnopravnost putem FB stranice kojoj se pridružilo preko 2500 građana i građanki te putem niza javnih pojavljivanja na različitim kulturnim, aktivističkim i sportskim manifestacijama i u suradnji s nizom udruga, kafića i trgovina širom Hrvatske. Građani su imali priliku donirati za podršku ženskim inicijativama u zajednici, a zauzvrat dobiti majice s natpisima 'drugotna', 'štraca', 'neposlušna' i 'od Evinog rebra' (muško solidarno izdanje).

blagdanske+majice+final-1481352602.jpg


Ukupno je od donacija građana prikupljeno 40.579,00 kn, što je zaklada SOLIDARNA upotpunila s 19.421 kn donacija iz svog općeg fonda za rad zaklade, što je omogućilo da na Dan ljudskih prava 10. prosinca SOLIDARNA raspiše svoj prvi javni natječaj "Drugotna na sav glas!" s početnim fondom od 60.000,00kn.

Naime, uslijed akutne potrebe za trajnim radom na obrani stečenih ženskih ljudskih prava, zaklada SOLIDARNA će tijekom 2017. godine nastaviti aktivno tražiti namjensku donatorsku podršku za ad hoc i novonastajuće ženske inicijative u zajednici te će periodično, u skladu s priljevom sredstava ponovo otvarati natječaj „Drugotna na sav glas!“. U tu svrhu zaklada SOLIDARNA namjerava ostvariti suradnju s tematskim zakladama i fondovima za podršku ženama u zemlji i inozemstvu.

U međuvremenu, svaka donacija za Drugotnu na sav glas! i dalje vas može obogatiti dobrim osjećajem solidarnosti sa ženama širom naše zemlje, ali i jedinstvenim blagdanskim poklonom ponosa i prkosa koji nigdje ne prolazi nezapažen!