News archive

Call for project applications "CARE – Contribution to Access of Refugees and IDPs to Rights and Employment Opportunities”

Oct 30, 2018

The Igman Initiative, a network of non-governmental civil society organizations from Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Croatia and Serbia, has announced a call for proposals under the CARE project funded by the European Commission DG NEAR with the aim of contributing to technical, socio-economic and socio-cultural sustainability of Regional housing program.

More

"Ellie on the Road" sa Eleanor Roosevelt

Dec 4, 2018

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati sve na obljetnički kulturno-edukativni program „Ellie on the Road“ povodom 70. obljetnice Opće deklaracije ljudskih prava koji će upriličiti Eleanor Roosevelt osobno, a otvoren je  svima, a posebno mladima,  koji žele znati više o Eleanor i načinima i njenoj borbi za potlačene i razgovarati o tome kako svatko od nas na svoj način može doprinijeti društvu solidarnosti i ljudskih prava. 

More

CALL FOR DONATIONS TO THE FUND SOLIDARKA

Mar 3, 2019


SOLIDARNA Foundation is inviting all people of good will and awareness of the importance of civic solidarity to get engaged, through donations, in direct crisis support to journalists, whistle-blowers, human rights defenders and victims of human rights violations. Help us to support the abused women and children for whom the state has no understanding and did not provide resources for the provision of direct assistance, to support responsible journalists and human rights activists who are threatened by legal investigations and court proceedings against them for doing their work, and those who must pay great damage compensations!

More

Održana donatorska večera fonda Desa & Jerko Baković

Mar 18, 2019

S veseljem želimo s Vama podijeliti kako je održana prva donatorska večera za stipendije djeci fonda Desa & Jerko Baković.

Hvala svima koji su došli/došle, svima koji su donirali, a nisu mogli doći, svima koji su donirali svoje vrijeme, znanje i talente kako bi večera prošla u veseloj i lijepoj atmosferi.

More

Top Lista Regionalista: Humanitarni Stand-Up

Mar 19, 2019

Zaklada SOLIDARNA u sklopu fonda „Desa i Jerko Baković“ organizira humanitarnu večer za pokrivanje stipendija kojima pruža financijsku, materijalnu i stručnu podršku školovanju siromašne djece i mladih i to prvenstveno osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koja su izložena neimaštini, riziku socijalnog isključivanja i diskriminacije, a pritom u svojoj okolini možda nemaju adekvatnu podršku za razvoj samopouzdanja i vještina potrebnih za uspješno školovanje i osobni razvoj.

More

Poziv na promociju dobitnica potpora ODVAŽNA

Apr 4, 2019

More

Predstavljene dobitnice natječaja ODVAŽNA

Apr 9, 2019

U utorak, 9. travnja, predstavljene su dobitnice Programa ekonomskog osnaživanja 'ODVAŽNA', koji su pokrenule tvrtke IKEA Hrvatska i Mastercard, u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR). Među 120 prijavljenih projekata, odabrano je 25 finalistkinja natječaja te, konačno, pet ženskih poduzetničkih inicijativa koje će tijekom sljedećih godinu dana dobiti financijsku te stručnu potporu u obliku mentorske i edukativne podrške.

More

Fond#spasime

Jun 4, 2019

Inicijativa #SPASIME i Zaklada za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA osnovale su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Temeljna svrha Fonda #SPASIME je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

More

Desa Baković, donor of "Desa and Jerko Baković" fund, died at age 102

Jun 5, 2019

Zaklada Solidarna s tugom javlja da nas je u 102. godini, dana 28. svibnja 2019 u Zagrebu, napustila naša draga suradnica, prijateljica i donatorica Desa Baković.

More

Obavijest o rezultatima natječaja „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“

Nov 14, 2019

Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost je 14. studenog 2019., raspisala pozivni natječaj za dodjelu malih financijskih potpora „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“ u ukupnoj vrijednosti od 80.000,00 kn.

More

Podrška policijskoj službenici

Jan 13, 2020

Inicijativa #spasime, SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost te Platforma za reproduktivnu pravdu pozivaju građanke i građane da donacijama podrže policijsku službenicu koja je izgubila spor protiv nadređenog kolege iako je utvrđeno da ju je čitavu noć na dužnosti spolno zlostavljao.

More

Podrška policijskoj službenici

Jan 13, 2020

Inicijativa #SPASIME, SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost te Platforma za reproduktivnu pravdu pozivaju građanke i građane da donacijama podrže policijsku službenicu koja je izgubila spor protiv nadređenog kolege iako je utvrđeno da ju je čitavu noć na dužnosti spolno zlostavljao.

More