„S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“

s veseljem vas pozivamo na  dobrotvornu kazališnu večer i popratnu donatorsku akciju „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“ koja će se održati u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja u subotu 12. listopada 2019. u 19h u Kulturnom centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku.

Svrha ove donatorske akcije je solidarna podrška gospodinu Hrvoju, 38-godišnjem pacijentu Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koji je uz snažnu volju i podršku svog terapijskog tima odlučio završiti studij informatike FOI U Varaždinu i postati programer. I to ovdje i sada, dok je na liječenju u bolnici!

S veseljem smo odgovorili na molbu njegovog terapijskog tima da podržimo gospodina Hrvoja, a time i posvećeno osoblje bolnice u zajedničkom pothvatu izlaska iz društvene izolacije uz kreativni terapijski pristup u kojem je studiranje dio oporavka. Cilj nam je uz vašu podršku prikupiti cjelokupni iznos dvogodišnje školarine od 14.600 kn koji bi gospodinu Hrvoju omogućio mirno studiranje,  sve do diplome programera.  Naime Hrvoje je nezaposlen te na liječenju i nema izvora iz kojih može pokriti ovaj trošak, dok naš sustav podrške u zapošljavanju ne predviđa ovakav oblik podrške za visoko obrazovanje. Upravo zanimanje programera omogućuje Hrvoju budući rad u ritmu koji će odgovarati njegovim zdravstvenim mogućnostima kao i konkurentnost na digitalnom tržištu rada, povrh njegove lokalne zajednice u Slavoniji.

Kulturni program uključuje izvedbu polusatne kazališne predstave „S druge strane ogledala“ nastale u sklopu radionica forum teatra udruge Ludruga, nakon čega slijedi prigodni razgovor o izazovima i iskoracima u uključivanju osoba sa psiho-socijalnim izazovima u obrazovanje i rad te druženje uz piće , glazbu i domaće kolače. Razgovor sa svima u publici će uvodno pokrenuti  prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Ivan Barbot“ u Popovači, gospodin Hrvoje, korisnik ove akcije i budući programer, gospođa Vlatka Rožić Petak, predsjednica udruge Ludruga i iskustvena stručnjakinja, dr. Hrvoje Handl, psihijatar i kazališni redatelj  predstave „ S druge strane ogledala“, a razgovor će voditi Sanja Sarnavka, predsjednica Zakladne uprave SOLIDARNE.

Podržimo zajedno Hrvoja na njegovom putu od pacijenta do programera! Ovo je prilika za iskaz  povjerenja u kreativnost, entuzijazam i radnu sposobnost svake osobe u našem društvu, bez obzira na imovinsku i psihičku dijagnozu! Vašu donaciju možete uplatiti putem online doniralice ili na račun zaklade SOLIDARNA, a donaciju ćete moći dati i na samom događaju.  Upute za doniranje se nalaze na dnu stranice.  Molimo da potvrdite svoj dolazak na dobrotvorni kulturni događaj na email info@solidarna.hr. Donatorska akcija otvorena je do kraja listopada.


O predstavi  „S druge strane ogledala“

Predstava je nastala iz niza radionica gdje smo koristili forum teatar kao alat u  terapiji osoba s psihosocijalnim izazovima. Polaznici su kroz različite situacije bili  u potrazi za svojim   IDENTITETOM.
Kako je gledati s druge strane ogledala, kako se ponekad vidimo mi sami, da li imamo iskrivljenu sliku o sebi i svijetu oko nas, od kuda to dolazi i na kraju kako u OGLEDALU VIDJETI SEBE; moći ćete doživjeti u ovoj predstavi. Tko zna možda i Vas potakne da se upitate: DA LI SAM I JA PONEKAD S DRUGE STRANE OGLEDALA


Srdačno i solidarno za život i rad u zajednici svih nas, u svim našim raznolikostima,

Udruga Ludruga i Zaklada SOLIDARNA

Kontakt osoba za zainteresirane donatore: Ivan Blažević, tajnik zaklade SOLIDARNA, e-adresa: ivan.blazevic@solidarna.hr, mob: 091 4825 449


Upute za doniranje za akciju „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“

·         Vašu donaciju za ovu akciju možete uplatiti putem virmana u banci ili pošti, preko vašeg netbankinga ili putem namjenske online doniralice zaklade SOLIDARNA, a u korist bankovnog računa  Zaklade SOLIDARNA pri Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN IHR73 2390 0011 1009 4807 2, SWIFT: HPBZHR2X(za uplate iz inozemstva) s opisom plaćanja "Za Hrvoja".

·         Cjelokupni iznos donacija usmjerit će se pokrivanje dvogodišnje školarine za g. Hrvoja, a ukoliko se skupi veći iznos od potrebno, novac će se usmjeriti na aktivnosti promocije mentalnog zdravlja u zajednici u okviru udruge Ludruga i Zaklade SOLIDARNA.

·         Zaklada SOLIDARNA neće objavljivati imena pojedinačnih donatora bez njihova izravnog znanja i pristanka

·         Donacije predstavljaju porezno priznati trošak za fizičke i pravne osobe ukoliko ne prelaze 2% ukupno iskazanog dohotka, odnosno prihoda od poslovanja u prethodnoj godini. Zaklada SOLIDARNA izdat će Potvrdu o donaciji svim donatorima koji je zatraže, a u svrhu godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih osoba, odnosno poreza na dobit pravnih osoba. Više o poreznim olakšicama na donacije možete pročitati OVDJE.