Pokreni video

IMPACT4VALUES

IMPACT4VALUES je slovensko-hrvatski program podrške organizacijama civilnog društva koje svojim djelovanjem promiču i štite europske vrijednosti. Program pruža financijsku i organizacijsku potporu manjim organizacijama kako bi mogle bolje pridonijeti zaštiti, promicanju i podizanju svijesti o temeljnim pravima i vrijednostima EU-a.

O programu

Impact4values ​​​​se provodi u okviru EU programa Građani, jednakost, prava, vrijednosti (CERV). CERV je europski program vrijedan oko 1,55 milijardi eura, kojim Europska komisija želi zaštititi i promicati prava i vrijednosti sadržane u Ugovorima EU-a i Povelji o temeljnim pravima. Program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane (Europe for Citizens), Prava, ravnopravnost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship) i DAPHNE.

Podržavajući nevladine organizacije/organizacije civilnog društva, program CERV jača prava i vrijednosti zajedničke svim državama članicama EU. Prava i vrijednosti temelje se na načelima pluralizma, nediskriminacije, tolerancije, pravde, solidarnosti i ravnopravnosti spolova. Promicanjem građanskog i demokratskog sudjelovanja, program podupire razvoj otvorenih, demokratskih, ravnopravnih i uključivih društava utemeljenih na vladavini prava. Tvrtke koje potiču građane da budu aktivni građani i obogaćuju raznolikost Europske unije na temelju zajedničkih vrijednosti, povijesti i iskustva.

Programom CERV upravlja Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) koja je krajem 2021. godine objavila prvi javni natječaj za odabir organizacija sposobnih za raspodjelu sredstava i jačanje kapaciteta nevladinih organizacija u državama članicama EU. Slovensko-hrvatski konzorcij u sastavu Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij – CNVOS, Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice i Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost su se uspješno prijavile na ovaj natječaj s programom Impact4values.

Ukupna vrijednost Impact4values ​​programa je 4.250.000 eura, od čega će 2.350.000 eura biti dodijeljeno nevladinim organizacijama putem javnih natječaja, dok će drugi dio biti iskorišten za jačanje organizacija (obuka, mentorstvo), umrežavanje, upravljanje programima, itd.

U sklopu Impact4valuesa objavit ćemo 3 javna natječaja i provesti 4 višednevne edukacije za nositelje projekata i druge udruge, niz online radionica, organizirati mentorsku podršku i uspostaviti online knjižnicu materijala.

Aktualni natječaji

Opći podaci o Javnom pozivu za obranu europskih vrijednosti

Iznos raspoloživih sredstava: ukupno 250.000 eura

Od toga za Hrvatsku: 150.000 eura

Iznos sredstava za pojedinačnu akciju: 5.000 –  10.000 eura

Kome su sredstva namijenjena? 

Organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj i njihovim partnerima

Svrha financiranja? 

Podrška organizacijama u hitnim zagovaračkim, pravnim, komunikacijskim i drugim akcijama (npr. istupi u medijima, prosvjedi, prikupljanje potpisa, priprema amandmana i sl.), koje su planirane kao neposredan odgovor na različite izazove (npr. zaštita EU vrijednosti ​​i temeljnih prava, pritisak na donositelje odluka o radu OCD-a), te podrška aktivnostima koje se planiraju kao prilika (oblikovanje politika ili propisa) s ciljem pozitivnog utjecaja kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj i EU razini (npr. izbori za EU parlament, promicanje vrijednosti EU).

Trajanje akcija: do 6 mjeseci

Datum početka zaprimanja projektnih prijava:  2. studenog 2023. godine

Pošaljite prijedloge akcija na: prijava.cerv@solidarna.hr

Podrška prijaviteljima:

Informativna radionica: 20. rujna 2023. godine na ZOOM platformi. Prijaviti se možete OVDJE, a rok za prijave je 18. rujna 2023. godine.

Power point prezentaciju s Info radionice održane 20. rujna 2023. godine možete pogledati ovdje

Sva pitanja vezana uz ovaj poziv šaljite na podrska.cerv@solidarna.hr Odgovori na pitanja će biti dostavljeni prijaviteljima u roku od tjedan dana i objavljeni ovdje.

Za kraće tehničke informacije možete se obratiti telefonski: Jelena-Gordana Zloić,  Zaklada Slagalica, 031 213 255, od ponedjeljka do petka u vremenu od 11 do 15 sati, Petra Mađerčić, Zaklada Solidarna, 095 1683 438, od ponedjeljka do petka u vremenu od 12 do 15 sati.

Pregled odobrenih malih i srednjih projekata u okviru Impact4Values programa možete pronaći OVDJE.

Pregled odobrenih projekata i stanje sredstava u okviru Javnog pozivu za obranu europskih vrijednosti dostupan je OVDJE.

Raspoloživa sredstva na dan 22.02.2024. : 140.010,00 €

Česta pitanja

Odgovore na često postavljana pitanja pronaći ćete ovdje.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih. Program Impact4Values sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Postanite dio naše solidarne zajednice!

Pretplatite se na naš newsletter za obavijesti o našim kampanjama, donatorskim akcijama, te rezultatima koje smo postigli vašim i našim zajedničkim djelovanjem.

Odaberite vrstu i svrhu donacije

50,00  100,00  200,00  300,00  500,00