#16DanaAktivizma: Mirelina priča

“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” globalna je kampanja koju provodi više od 2000 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje 25. studenog, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i traje do 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava. Ove godine, u sklopu kampanje, s vama dijelimo priče korisnica našeg Fonda #spasime, koje su zahvaljujući podršci Fonda uspjele izaći iz začaranog kruga nasilja i započeti novi, siguran život.

Mirela, 49*

O nasilju u obitelji i nasilju nad ženama koje nadilazi ono fizičko, u Hrvatskoj gotovo da se i ne govori. Upravo iz tog razloga, Mirela, kojoj je Fond #spasime pomogao u njenim najtežim životnim trenucima, odlučila je podijeliti svoju priču.

Njen bivši suprug promijenio se nakon rođenja djeteta, priča Mirela.

Tek tad za Mirelu je počeo pravi pakao.

Jednom mu se ipak omaklo.

Unatoč toj pravomoćnoj presudi, Mirela je nastavila trpiti psihičko i ekonomsko nasilje od svog bivšeg supruga u kojima kao sredstvo koristi institucije.

Sud je pak odlučio da Mirela i njen suprug moraju dijeliti skrbništvo nad djetetom.

Kada je riječ o ekonomskom nasilju koje se provodi korištenjem institucija putem raznih tužbi, financijska sredstva brzo se istroše.

Da izdrži i izbori bitke, Mireli jepomogao Fond #spasime:


 

O Fondu #spasime:

Inicijativa #SPASIME i Zaklada SOLIDARNA osnovale su Fond #spasime s ciljem pružanja konkretne i interventne skrbi žrtvama nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći. Zajednička ideja za pokretanje Fonda došla je iz potrebe da se javnost osvijesti o problemu rastućeg obiteljskog, partnerskog i svakog drugog oblika nasilja, koje se posljednih godina i samo pretvorilo u svojevrsnu pandemiju. Uloga Fonda činiti je ono što institucije ne mogu, a to je djelovati odmah.

Donirati u Fond #spasime možete na dnu ove stranice ili direktnom uplatom na račun Zaklade SOLIDARNA.

Podaci za uplatu:
Zaklada SOLIDARNA
Trg kralja Petra Krešimira IV 2, Zagreb
IBAN: HR4124020061500078391
Pozivni broj: 02-2021

Svaka donacija znači novi život za žrtve nasilja.

*Ime i dob korisnice su promijenjeni radi zaštite identiteta.

Pripremila: Azra Ayyash

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!