Pokreni video

FOND 5.5

Solidarnost o(p)staje na Baniji: Godinu dana nakon potresa

Dana 29. prosinca 2020. godine, tek nekoliko sati nakon što je razoran potres pogodio Petrinju i okolna mjesta Sisačko-moslavačke županije, Zaklada SOLIDARNA reaktivirala je Fond 5.5 namijenjen kriznoj podršci nakon potresa. Kroz veliku humanitarnu akciju „Solidarno s Petrinjom i SMŽ“, donacijama 27,614 građana i 637 korporativnih donatora prikupljeno je 17.290.270,51 HRK za pomoć žrtvama potresa.

Projekt Fond 5.5 Zaklade Solidarna nacionalni je dobitnik nagrade Europski građanin kojom Europski parlament vrednuje rad građanskih udruženja, organizacija i pojedinaca na promicanju razumijevanja i jačanju europskog zajedništva.

Cjelovit humanitaran program

Hitno stambeno zbrinjavanje i humanitarna pomoć
Podrška građanima u stabilizaciji uvjeta života
Održiva gradnja i oporavak zajednica

#Solidarno je #NovoNormalno!

Kroz rad i prisustvo na potresom pogođenoj Baniji, Zaklada SOLIDARNA potvrdila je da je suradnja sidro u kriznim situacijama. Hvala članicama Vijeća Fonda 5.5  što su s nama od početka i bez kojih se ne bi moglo postići ostvareno: prof. dr. sc. Marini Ajduković, arhitektici i povjesničarki umjetnosti doc. dr. sc. Zrinki Paladino, predsjednici Zakladne uprave Zaklade SOLIDARNA Sanji Sarnavka,  članicama inicijative Zagreb Earthquake Relief Jani Zane i Sari Juričić i arhitektici Ani Dani Beroš.

Svaka, pa i najmanja promjena i napredak postignut u životima stradalnika, tu je zahvaljujući humanitarcima i humantarkama, volonterima, udrugama, zakladama te svim donatorima  – velikima  i malima – koji su odvojili svoje vrijeme, novac i znanje da kroz Fond 5.5 pomognu potresenim ljudima na Baniji. Posebne zahvale idu Zakladi Zamah, ADRA Hrvatska, Ljudi za ljude, Dobro dobrim, Projektu građanskih prava Sisak, Srpskom narodnom vijeću, volonterskoj platformi SLOGA, udruzi ROM.HR i cijeloj Koordinaciji humanitaraca pri Hrvatskom crvenom križu na solidarnoj suradnji.

Fond 5.5 zatvoren je za donacije 31.12.2021., ali smo nastavili s našim radom na Baniji s prioritetnim ciljem završetka izgradnje kuća i oporavka zajednice te trajno razvijamo projekte koji će društvo pokrenuti prema naprijed.

Zahvalni smo svim donatorima, tvrtkama i pojedincima, na ukazanom povjerenju i mogućnosti da zajedno kreiramo solidarnu sadašnjost i bolju budućnost. #Solidarno je #NovoNormalno!

Postanite dio naše solidarne zajednice!

Pretplatite se na naš newsletter za obavijesti o našim kampanjama, donatorskim akcijama, te rezultatima koje smo postigli vašim i našim zajedničkim djelovanjem.