Zakladna tijela

SOLIDARNA je tematska zaklada ukorijenjena na vrijednostima, razumijevanju društvenih problema i viziji društvene promjene koju dijeli s organizacijama, aktivistima i aktivistkinjama za zaštitu ljudskih prava raznolikih profila diljem Republike Hrvatske, regije, središnje Europe i cijelog kontinenta, što se očituje u njezinoj organizacijskoj strukturi.

U početnoj fazi razvoja Zaklade SOLIDARNA, aktivni doprinos zakladnika bio je ključan za izgradnju odnosa s inicijativama civilnog društva, poslovnom zajednicom, medijima i građanima. Početna Zakladna imovina zaklade u iznosu od 5.000,00 € prikupljena je malim, ali vrijednim donacijama svih 55 zakladnika i zakladnica, kako pojedinaca/ki tako i organizacija.

Zakladna uprava glavno je upravljačko tijelo koje se sastaje jednom mjesečno i nadzire rad Upravitelja, usvaja interne procedure, postavlja zakladna vijeća i specijalizirane radne skupine te donosi strateške odluke o razvoju programa i prikupljanju sredstava.

Zakladna vijeća

Zakladna vijeća su trajna ili ad-hoc vijeća čiji članovi i članice volonterski doprinose radu SOLIDARNE, a imenuje ih Zakladna uprava na prijedlog Upraviteljice. Zakladna vijeća se osnivaju radi upravljanja fondovima poput Fonda Desa & Jerko Baković, Fonda za žene ili Fonda “Solidarno s Ukrajinom” ili kao savjetodavna tijela koja pomažu timu SOLIDARNE u njenom radu, rastu i razvoju poput Zakladnog vijeća za fundraising i odnose s donatorima ili Tima za program ODVAŽNA.

Postanite dio naše solidarne zajednice!

Pretplatite se na naš newsletter za obavijesti o našim kampanjama, donatorskim akcijama, te rezultatima koje smo postigli vašim i našim zajedničkim djelovanjem.

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00