2. REGIONALNI SAJAM KULTURE RAZVOJNE SURADNJE: Zajedno za održivo sutra!

Drugi “Regionalni sajam kulture razvojne suradnje” održat će se u nedjelju, 22. listopada u velikom šatoru na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, s početkom u 10 sati.

Svrha Sajma je promocija dobrih lokalnih proizvoda, usluga i razvojnih praksi u širokom spektru djelatnosti (od poljoprivrede, ugostiteljstva, do turizma, obrazovanja i kulture), ali i novih modela podrške zajednici i suradnje na lokalnom razvoju. Posjetitelji će moći istražiti raznovrsnu ponudu više od 40 štandova s proizvodima lokalnih OPG-a i rukotvorina s područja Sisačko-moslavačke županije i uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Ponosni smo na sve OPG-e Sisačko moslavačke županije što se usprkos svim nedaćama, ne daju, i pokazuju da je jedno drugačije, zajedničko i održivije sutra – moguće. Preko prvih dana na terenu nakon potresa i krizne pomoći, uspjeli smo da ove godine organiziramo s partnerima 2. Regionalni sajam kulture razvojne suradnje, koji će 22. listopada biti mjesto druženja, umrežavanje, informiranje, edukacija i promocija lokalnih proizvođača i zajednica za održivi razvoj”, poručili su ispred Zaklade SOLIDARNA.

Dnevni program Sajma počinje u 10:00 sati svečanim otvaranjem i pozdravnim govorom organizatora.

„Turistička zajednica Grada Petrinje i ove godine će biti na Sajmu i predstaviti “Mali grad velikog srca”, povezati se sa sudionicima, izmijeniti iskustva, primjere dobre prakse i lijepu energiju s ostalim izlagačima i sudionicima Sajma. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i budete dio ove lijepe priče”, poručila je Kristina Suppe, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje uoči održavanja 2. Regionalnog sajma

Nakon toga u 10:30h -11:30h slijedi javna rasprava Otpornost i razvoj lokalne zajednice s istaknutim predstavnicima zadrugarstva, donositelja odluka i proizvođača tijekom koje će izlagači i posjetitelji imati priliku postavljati pitanja, izraziti svoje mišljenje i stavove te dati prijedloge poboljšanja uvjeta za kvalitetan život i razvoj Petrinje i cijele regije.

Od 11:30h – 12:30h održava se građanski sat Urbana regeneracija Petrinje nakon potresa u sklopu kojeg će se predstaviti rezultati projekta Grada Petrinje i Europske banke za obnovu i razvoj. Kroz projekt je razvijen scenariji za razvoj grada Petrinje na osnovu stručnog znanja tvrtki za urbanističko planiranje Urbanex i tvrtka KCAP te uz sudjelovanje građana Petrinje iz svih sektora koji su unijeli svoje znanje o potrebama stanovništva Petrinje i okolice. Od 12:30 – 12:45h ACT grupa najavit će i predstaviti niz edukacijskih radionica za OPG-ovce i male poduzetnike na teme: spremnost za tržište i izlazak na tržište, pokretanje prerade i širenje proizvodne linije, ulazak proizvoda u dućan.

Nakon edukacijskog kutka, od 12:45h – 17:00h, posjetitelji uz obilazak štandova, moći će uživati i u nastupima lokalnih i gostujućih KUD-ova, nastupu zbora ZborHor, dok će završetak 2.Regionalnog sajma obilježiti nastup lokalnog sastava Ruswaj.

Detaljan program pogledajte ovdje.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Turističke zajednice Grada Petrinje, u organizaciji Zaklade SOLIDARNA i Srpskog narodnog vijeća te u suradnji sa Zakladom Zamah i ACT Grupom.

 

Naslovna fotografija: Nina Đurđević

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!