Budimo svi Gabrijelina obitelj

INDEX.HR i Zaklada SOLIDARNA pokreću akciju “Index želja: Budimo svi Gabrijelina obitelj”. Gabrijeli ne možemo vratiti roditelje i brata, ali joj možemo olakšati odrastanje i pomoći pri ulasku u samostalni život nakon punoljetnosti.

Našom zajedničkom ljubavi i brigom možemo joj pokušati pomoći nastaviti život bez roditeljske ljubavi i pažnje koja joj je u trenu nasilno i tragično oduzeta.

Tragedija koja je potresla regiju

Gabrijela je 3-godišnja djevojčica koja je ostala bez obitelji u teškoj nesreći koja se dogodila 24. rujna kod Mostara. Ona se s majkom, ocem i bratom vraćala s izleta kada se u njihov Renault Scenic direktno zabio Pavle Primorac, koji se svojim BMW-om utrkivao s Milom Dokom u Mercedesu.

Njezini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici s ozljedama opasnim po život. Srećom, liječnici su joj spasili život, a mi smo odlučili, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bi Gabrijeli nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Posljednjih tjedana radili smo na pravnom oblikovanju akcije, kako bismo bili sigurni da će Gabrijela imati najbolju priliku i bez pomoći roditelja nakon punoljetnosti kvalitetno zakoračiti u samostalni život. Najveći dio prikupljenog novca bit će uplaćen u investicijski fond, gdje će kroz godine dobivati na vrijednosti te čekati Gabrijelinu punoljetnost.

Kako možete pomoći Gabrijeli?

Gabrijeli možete pomoću direktnom donacijom na račun Zaklade Solidarna na sljedeće načine:

IBAN: HR6324020061500078383

Poziv na broj: 11-2022

model (ako je potreban): 00

opis plaćanja obavezno: Donacija za Gabrijelu

SWIFT (za uplate iz inozemstva): ESBCHR22

Uplatom preko QR koda

Napomene

– Index tijekom prikupljanja novca neće novac držati na svojim računima, već će se novac nalaziti na računu Zaklade Solidarna. Potom će dio biti proslijeđen na Gabrijelin račun te će njime upravljati Gabrijelini skrbnici, dok će drugi dio biti uložen u investicijski fond

– Index za svoj angažman u akciji uzima 0.0% prikupljenih sredstava

– Zaklada SOLIDARNA za pokrivanje osnovnih troškova provedbe akcije uzima 5% prikupljenih sredstava. Troškovi koji se pokrivaju: bankovne naknade, financijsko praćenje akcije, ugovaranje, komunikacija s donatorima i ugovaranje donacija, izvještavanje javnosti, izvještavanje prema javnim tijelima (Gradski ured za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Ministarstvo socijalne politike, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo financija, FINA) i dr. 

– Akcija će trajati 30 dana od dana pokretanja ili dok se ne prikupi 3.5 milijuna kuna. Ako iznos premaši tu brojku, akcija će biti završena.

Zaklada SOLIDARNA ovlaštena je za trajno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći na osnovu Zakona o humanitarnoj pomoći.

 

Naslovna fotografija: Chang Duong@Unsplash