Dobrotvorni projekt “Kožarić za Petrinju”

Muzej suvremene umjetnosti (MSU), udruga Domino / Fond za druge i Zaklada Solidarna organiziraju dobrotvorni projekt za Petrinju koji će se održati 9. listopada 2021. godine u Muzeju suvremene umjetnosti.

Pridružite nam se u cijelodnevnom druženju s Kožarićem kroz vođene ture izložbe, kreativne radionice za djecu i mlade te ples uz glazbeni DJ program na platou Muzeja. Donacije za sudjelovanje u programu skupljaju se za Kožarićev rodni grad Petrinju, točnije za Srednju školu Petrinja koja je teško stradala u potresu. Kroz izložbu će s posjetiteljima prošetati poznate osobe iz domaćeg javnog života te pripovijedati o svojem doživljaju Kožarićevih radova.

Uz prihode od ulaznica za šetnje izložbom, sve donacije za Srednju školu Petrinja će se prikupljati od 4. 10. do 14. 10. direktno na podračun Zaklade SOLIDARNA:

IBAN: HR2424020061500078406
Model: 00 ili 99
Poziv na broj: 44250
Opis plaćanja: Kožarić za Petrinju
Račun je otvoren u Erste&Steiermarkische banci d.d.

Raspored programa:

11h – 20h –  vođene ture izložbe Ivana Kožarića “Retrospektiva – jedna od mogućih 100” i kreativne radionice i program za djecu i mlade
12h – 14h – vođena tura s kustosicom izložbe, Ivom Radom Janković i velikim poznavateljem Kožarićevog opusa, njegovim prijateljem, umjetnikom Antunom Maračićem
18h – 23h-  tulum uz DJ-e: Funk Guru, Jan Kinčl i Sergej Snooze; VJ-ing inspiriran Kožarićem: Ivan Marušić Klif

Akciju će podržati i dobrotvorna inicijativa “Healing Sounds” (PDV Records), čiji će pokretači Nenad Barić (Funk Guru) i Jan Kinčl biti zaduženi i za glazbu na tulumu. Ova inicijativa je uz izdavačku i logističku podršku etikete PDV, okupila domaće producente u dobrotvorni kompilacijski album. Prihodi od prodaje ovog albuma, u digitalnom i vinilnom izdanju, doniraju se zakladi Solidarna za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na događaju će biti moguće kupiti vinilno izdanje “Healing Sounds” kompilacije te i na taj način doprinijeti u prikupljanju donacija za Petrinju.

Više o glazbenom programu:

SERGEJ SNOOZE, inače profesor i nekadašnji vlasnik poznatih klubova Sirup i Porat, ime je poznato ovim teritorijima jer je u svom bivanju doprinio elektronskoj sceni u Hrvata na više nivoa. Gotovo pa da ni ne moramo puno pričati o ovom strastvenom denseru s kojim nikad ne znamo što očekivati. Veći dio svog života posvetio je sceni, bilo kao DJ, umjetnik ili promotor, uvijek noseći za sobom duh i umjetnost dance floora, vjeran undergroundu i bez straha da eksperimentira.

FUNK GURU je jedan od osnivača Confusiona (poznatijeg kao CFSN), ekipe koja je dosad organizirala dva festivala (Illectricity i R/verse Festival) i koja je odgovorna za neke od važnijih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih dvadesetak godina. Iako su utjecaji bass heavy glazbe i dalje prisutni u njegovim setovima, ipak sve primarno ovisi o kontekstu i prilici, zato budite otvoreni i spremni na dobru glazbu neopterećenu žanrovskim konvencijama.

JAN KINČL je DJ i producent koji slovi kao jedan od najinspirativnijih hrvatskih elektroničkih glazbenika. Balansirajući na tankoj granici između housea, techna i jazza, Janova glazba našla se na izdanjima svjetski priznatih izdavačkih kuća poput BBE Records, Far Out Recordings, Sonar Kollektiv i Get Physical te su je remiksirali brojni svjetski izvođači. Njegov debitantski album “In Plain Sight” opisan je kao “jedan od najvažnijih komada regionalne suvremene plesne glazbe”.

IVAN MARUŠIĆ KLIF (VJ) diplomirao je 1994. godine na Fakultetu za audio inženjering u Amsterdamu. Njegova područja interesa uključuju likovnu umjetnost (svjetlosne instalacije i kinetičke objekte), glazbu i zvuk za kazalište, scenografiju (kazališnu, filmsku i televizijsku) i izvedbenu umjetnost. Od 1996. godine radi s kompjuterima – uglavnom na polju multimedijskog programiranja, interaktivnog videa i problematike sučeljavanja kompjutera sa „stvarnim“ svijetom. Izlagao je i izvodio u Nizozemskoj, Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Austriji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.

Događaj su podržali: Pozitivan Ritam / PDV Records, Caffe bar / Restoran Meandar, Eldra.

Zahvala autorima fotografija: Žarko Vijatović, Darko Bavoljak i Antun Maračić.