Aukcija Muzeja čokolade: Kupovinom čokoladne skulpture podrži Solidarnu!

Muzej čokolade Zagreb uz potporu Barry Callebauta organizira manifestaciju Dani čokolade i kave u Family mallu od 23. do 26.02.2023. godine. U sklopu ovogodišnje manifestacije bit će održana i humanitarna aukcija za Zakladu SOLIDARNA.

Dani čokolade i kave okupit će gotovo 50 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Italije, a posjetitelji će moći uživati u artisan i craft čokolatijeri, specialty roasterima, svjetskim brendovima iz segmenta kava, proizvođačima slastica, ručno izrađenoj prirodnoj kozmetici na bazi kakaa i kave, kreativnim i glazbenim radionicama za djecu.

U sklopu manifestacije održat će se i umjetnički performans akademskog kipara dr.art. Petra Popijača koji iz masivnih blokova čokolade stvara skulpture. Tri čokoladne skulpture koje će izraditi dr. Petar Popijač, a uz potporu Barry Callebauta bit će ponuđene na aukciji preko partnerske platforme www.aukcije.hr do 14.03.2023., a sav prihod bit će uplaćen u korist Zaklade Solidarna dok partneri svoj angažman doniraju.

Jedna od skulptura od čokolade koju će izraditi dr. art Petar Popijač je “Gnijezdo”, čijom kupovinom će se podržati rad Fonda Desa i Jerko Baković za podršku školovanju siromašne djece i mladih.

Vizual: Muzej čokolade

“Skulptura predstavlja gnijezdo s jajima. Brižno je savijena svaka vlat trave u mekanu i toplu strukturu koja udomljuje novu generaciju ptića. Kao kip gnijezdo postaje simbol toplog roditeljskog doma punog ljubavi, pažnje, brige i skrbi za budući naraštaj, kako bi se odrastanje i polet u život odvili na najbolji mogući način. Čokoladno gnijezdo je simbol bezuvjetne i neograničene ljubavi koju treba pružati svakoj novoj generaciji kako bi i oni sami jednog dana gradili svijet na temelju ljubavi i mira”, ističe autor.

Skulptura od čokolade “Prekriveno lice” je kip prikazuje mnoštvo dlanova koji skoro u potpunosti prekrivaju lice. Kupovinom ove skulpture financira se rad Fonda za žene Zaklade SOLIDARNA koji ima za cilj izgradnju zajednice u kojoj je ravnopravnost naša stvarnost.

Vizual: Muzej čokolade

“Ispod dlanova vidljive su samo oči lica spuštenog pogleda. Osoba pod dlanovima je sputana mnogim zabranama i ograničenjima. Okolina u kojoj živi ne dopušta joj da se u potpunosti izrazi ili djeluje. Želja za individualnim napretkom nije nestala, ali zbog pritiska okoline osoba gotovo odustaje od svojih ambicija i ljudskih prava. Rad upozorava na još uvijek aktualne probleme represije, alijenacije i uskraćivanja slobode izraza koji su gorkiji od kakaa u prahu”, govori dr. art Petar Popijač o skulpturi “Prekriveno lice”.

Treća skulptura koju će kipar izraditi od čokolade je “Zagrljaj”.

Vizual: Muzej čokolade

“Skulpturu čine dva ljudska lika objedinjena u neraskidivu cjelinu. Majka i dijete u zagrljaju savršeno se nadopunjuju u ljubavi i radosti. Majka s punom pažnjom zaštitnički grli dijete, daje mu poljubac, a ono je potpuno uronjeno u osjećaj sigurnosti i blagi san dajući bezuvjetnu ljubav svojoj majci kao što i ona njemu. Od najbolje čokolade jedino slađa može biti bezvremenska, nevina i savršena ljubav majke i djeteta”, pojašnjava autor dr. art Petar Popijač. Kupovinom ove skulpture financira se program Zaklade Solidarna Kultura u zajednici koji je usmjeren na kulturno stvaralaštvo kojim se promiču vrijednosti ljudskih prava i solidarnosti.

Svi posjetitelji imaju priliku uživo vidjeti stvaranje čokoladnih skulptura, izložene gotove primjerke, te sudjelovati u aukciji za iste.

“Drago nam je što je Muzej čokolade prepoznao važnost rada naših fondova i odlučio organizirati aukciju u korist Zaklade SOLIDARNA. Radujemo se da vidimo proces izrada skulptura od čokolade koje će izraditi dr. art Petar Popijač, a koje su svojim porukama vezane uz radove naših Fonda za žene, Fonda Desa i Jerko Baković i programa Kultura u zajednici. Vjerujemo da će aukcija biti uspješna, u korist svih naših korisnika i korisnica”, ističe Ivan Blažević, upravitelj Zaklade SOLIDARNA.

Ulaznice

Za manifestaciju Dani čokolade i kave odrasli posjetitelji plaćaju cijenu ulaznice od 3,00 eura, dok djeca do 18 godina ulaze besplatno. Ulaznica garantira i pristup na 19 pokazanih radionica, rada s čokoladom, izrade kozmetike na bazi kave i kakaovca, latte arta na kavi, ručne izrade pralina te desetominutnog kušanja čokolada), pop-up izložbi Muzeja čokolade Zagreb na 15 punktova u Family mallu, gledanje umjetničkog performansa akademskog kipara..)

Vidimo se u Family mallu i na aukcije.hr!

Naslovna fotografija: Muzej čokolade, prošlogodišnji Dani čokolade i kave

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!