Mentalno zdravlje u slovima, brojkama i životima

Hrvatski savez udruga za mentalno zdravlje – SUMEZ i Zaklada SOLIDARNA povodom aktualnog donošenja strateškog i proračunskog okvira za zaštitu mentalnog zdravlja, srdačno pozivaju sve nadležne institucije i zainteresirane dionike na javnu raspravu „Mentalno zdravlje u slovima, brojkama i životima“.

Rasprava će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca od 16h do 18h u Kulturno informativnom centru (KIC), kao dio 20. po redu Human Rights Film Festivala u Zagrebu.
U formi “građanskog sata” raspravljat ćemo o ključnom pitanju prevladavanja goruće krize mentalnog zdravlja u Hrvatskoj: „Kako putem novo usvojenih strateških mjera i pratećih proračunskih stavki što prije zatvoriti jaz između gorućih potreba i deficita kapaciteta za obuhvatnu, djelotvornu i pravodobnu zaštitu mentalnog zdravlja koja dopire do svih građana u potrebi?“.

Raspravu moderiraju Tin Pongrac, predsjednik udruge Životna linija za podršku osobama u riziku suicida i Hrvatskog saveza udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ) i Marina Škrabalo, programska savjetnica Zaklade SOLIDARNA.

Ovaj događaj idealna je prilika da predstavnici nadležnih institucija predstave netom usvojeni Strateški okvir za zaštitu mentalnog zdravlja do 2030., aktualni prijedlog Državnog proračuna koji se odnosi na provedbu predviđenih mjera u 2023. i naredne dvije fiskalne godine, kao i plan povlačenja sredstava iz EU fondova u novom financijskom razdoblju. Svi predstavnici/e zainteresirane javnosti, od kojih su mnogi/e sudjelovali u javnom savjetovanju o Strateškom okviru, moći će pojasniti svoja stajališta o usvojenim mjerama i resursima nužnima za njihovu stvarnu realizaciju.

Srdačno pozivamo sve nadležne institucije i zainteresirane dionike (udruge, stručnjake, socijalne partnere, građane) da se prijave za sudjelovanje najkasnije do četvrtka 1. prosinca do 10h. Prijaviti se možete putem linka dostupnog na poveznici.

Unaprijed zahvaljujemo na interesu i odazivu kao i na prosljeđivanju ovog poziva svima koje zanima aktualna politika zaštite mentalnog zdravlja!

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!