Obavijest o rezultatima natječaja „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“

Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost je 14. studenog 2019., raspisala pozivni natječaj za dodjelu malih financijskih potpora „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“ u ukupnoj vrijednosti od 80.000,00 kn. Svrha pozivnog natječaja bila je podržati škole, učeničke domove i školske učeničke klubove u snažnijem društvenom javnom djelovanju tijekom predsjedanja RH Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. vezano uz izazov klimatskih promjena kao jednog od gorućih svjetskih problema i prioriteta hrvatskog predsjedanja kako iz perspektive Vlade RH, tako i iz perspektive civilnog društva.

Zakladna uprava Zaklade SOLIDARNA donijela je 24. siječnja 2019.  jednoglasnu odluku o prihvaćanju prijedloga dodjele malih financijskih potpora Evaluacijskog odbora pozivnog natječaja „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“ te je zadužila Tajnika Zaklade Ivana Blaževića da do 03.veljače 2020. provede postupak ugovaranja malih financijskih potpora za provedbu projekata s odabranim institucijama koje su se prijavile na natječaj, a u skladu s procedurom PRAG 2016 i uvjetima financiranja koje je predložio Evaluacijski odbor vezano uz modifikacije u planu aktivnosti i proračunu projekta svakog pojedinog projekta.

Natječaj je bio otvoren od 14. studenog  2019. godine do 21. prosinca 2019. godine do 23:59h. U razdoblju od početka raspisivanja natječaja 14. studenog 2019. godine do završetka natječaja sveukupno je zaprimljeno 52 prijava te je administrativnom provjerom 07. siječnja 2020. utvrđeno da je 51 prijava u skladu s kriterijima natječaja, dok je 1 prijava bila nevaljana. Ukupan iznos tražen u svim kategorijama iznosi 457.845,86 kn te 5,7 puta nadmašuje ukupnu vrijednost programske komponente malih financijskih potpora u sklopu raspisanog natječaja.

Evaluacijski odbor kojeg je činilo 6 članova (4 neovisna evaluatora s pravom glasa te Petra Mađerčić kao predsjedavajuća u ime zaklade SOLIDARNA i Zrnka Kušen, predstavnica CROSOL-a – oboje bez prava glasa) proveo je evaluacijski postupak od  10. do 23. siječnja 2020. kada je i donio Prijedlog dodjele 10 malih financijskih potpora ukupnoj vrijednosti od 80.000 kn koja sadrži i prijedlog iznosa odobrene potpore  uz specificirane uvjete financiranja koje se odnose na modifikacije u opsegu i planu aktivnosti i proračunu projekta, kao što su navedene u Evaluacijskom izvještaju. Na rezervnoj listi prijava nalaze se 3 prijave u ukupnoj vrijednosti od 25.441,86 kuna koje su predložene za financiranje u slučaju odustajanja nekog od odabranih prijavitelja.

Svi prijavitelji dobit će individualiziranu obavijest o rezultatima natječaja koja sadrži  s mogućnošću dodatnih pojašnjenja na upit obraćanjem Zakladi SOLIDARNA.

Sve prijavitelje kojima su odobrene potpore traži se da povratno jave jesu li spremni prihvatiti potporu u odobrenom iznosu te s obzirom na definirane uvjete financiranja do srijede 29. siječnja do kraja radnog dana. U slučaju odustajanja neke od organizacija, potpora će se ponuditi organizacijama na rezervnoj listi prema utvrđenom rasporedu.

U razdoblju od 27. siječnja do 03. veljače 2020. Zaklada SOLIDARNA će u ulozi ugovornog tijela provesti postupak ugovaranja malih potpora u kojem se očekuje dostupnost i aktivno sudjelovanje prijavitelja u pripremi  finalnih verzija projektnih prijava i proračuna kao osnove za potpisivanje ugovora.

Obavijest o rezultatima natječaja

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!