POZIV IZLAGAČIMA: Regionalni sajam kulture razvojne suradnje

Pozivamo vas da se prijavite i budete izlagači na prvom Regionalnom sajmu razvojne suradnje koji će se održati u četvrtak, 22. rujna u velikom šatoru na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Turističke zajednice Grada Petrinje, uz financijsku potporu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina vlade RH i Fonda 5.5 i partnera. Sajam partnerski organiziraju Zaklada SOLIDARNA, udruga Iks, Srpsko narodno vijeće, Regionalna Zaklada ZAMAH i ACT Grupa te suradničke organizacije i institucije.

Ovaj inovativni regionalni razvojni sajam prigodno će se održati u Petrinji na Europski dan održivih zajednica, 22. rujna, koji je utemeljen prije točno pet godina na razini Europske Unije. Sajam je neprofitnog karaktera, a svrha mu je umrežavanje, informiranje, edukacija lokalnih proizvođača i zajednica za održivi razvoj. Posebni fokus je na one poslovne i društvene aktivnosti i programe koje doprinose revitalizaciji i održivosti lokalnih zajednica potresom i razvojnim teškoćama pogođene Sisačko-moslavačke županije.

Sajam će se održati u velikom šatoru dimenzija 25 m x 30 m i to na ukupno 50 promotivnih štandova dimenzija 2 m x 0,7 m, pri čemu nam je cilj da prostor bude dostupan za sve zainteresirane, iz Petrinje (20-25 štandova), SMŽ (20-25 štandova) uz goste iz ostatka Hrvatske i susjednih zemalja (5-10 štandova). Šator je opremljen strujom i internetom. Izlaganje na Sajmu predviđeno je od 10 sati ujutro do 21 sati navečer, uz mogućnost kraćeg sudjelovanja do 17h.

Izlagačima nudimo:

 • Besplatan izlagački prostor na kojem možete predstaviti svoju tvrtku ili OPG, na štandu s krovićem te izložiti vaše roll up bannere, letke i reklame
 • Mogućnost promotivne prodaje vaših proizvoda ili usluga odnosno prikupljanja donacija za vaš neprofitni rad
 • Oglašavanje u sajamskim novinama u obliku kratkog info teksta od 500 znakova
 • Predstavljanje vaše ponude u sklopu digitalnog kataloga Sajma koji će biti i trajno dostupan
 • Sudjelovanje na edukacijama financijskog, marketinškog i sl. karaktera kako bi osnažili svoje poslovanje
 • Sudjelovanje u javnim raspravama o razvojnim šansama i izvorima financiranja revitalizacije Petrinje SMŽ
 • Sudjelovanje u bogatom kulturno-zabavnom program
 • Besplatno parkiranje neposredno uz lokaciju Regionalnog sajma
 • Pomoć u izradi promotivnih materijala za izlagače iz SMŽ, u slučaju takve potrebe

 

Od Vas očekujemo:

 • Aktivno sudjelovanje u programu Sajma, u ulozi izlagača kao i u svim durgim programskim cjelinama usmjerenima na umrežavanje, edukaciju i javnu raspravu.
 • Samostalno donošenje proizvoda i uređenje i raspremanje štanda na Sajmu, u dogovorenim terminima, uoči i nakon održavanja Sajma.
 • Redovnu komunikaciju s organizatorima tijekom pripreme Sajma i pravodobno informiranje o uvjetima Vašeg sudjelovanja te eventualnoj iznenadnoj spriječenosti .

U slučaju da interes izlagača premaši broj štandova, prednost će imati izlagači koji su spremni dijeliti štand s drugim izlagačima te oni izlagači koji su zainteresirani za sudjelovanje u dodatnim informativnim i edukativnim aktivnostima Sajma.

Kako se prijaviti?

Prijavnicu za izlaganje pronađite i ispunite klikom ovdje.

Prijavnicu možete ispuniti i uživo pri  Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje, Ulica braće Hanžek 19, Petrinja (privremena zgrada gradske uprave).

Za sve dodatne informacije i pomoć u prijavi, molimo kontaktirajte:

 • Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje na telefonski broj 099 323 96 02 ili
 • Zakladu SOLIDARNA na telefon 095 534 78 22 ili email fond5.5@solidarna.hr 

 

Svi prijavitelji dobit će finalnu obavijest o sudjelovanju na Regionalnom sajmu najkasnije do petka, 26. kolovoza 2022.

Foto: Turistička zajednica Grada Petrinja

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

50,00 kn 100,00 kn 200,00 kn 300,00 kn 500,00 kn