Upoznajte Hanu, našu novu stažistkinju: “Želim vidjeti kako filantropija na djelu zapravo izgleda”

Od ovog tjedna naš mali tim pojačan je dolaskom stažistkinje Hane Perić koja će narednih mjesec dana provesti kod nas na praksi. Hana je studentica druge godine na Amsterdam University College-u, gdje studira po liberal arts programu s fokusom na međunarodne odnose i ljudska prava.

“Odlučila sam se za studiranje u Amsterdamu po liberal arts programu jer sam željela određenu slobodu u biranju svojih kolegija kako bih moga istražiti više aspekata područja koje me zanima i odlučiti na što se točno želim usredotočiti. Moj fokus je trenutno na međunarodnim ljudskim pravima i rješavanju sukoba”, govori nam Hana.

Zaklada SOLIDARNA uvijek je otvorena za mlade (i starije) koji žele podijeliti svoje vještine, znanje, usavršavati se, raditi na zaštiti ljudskih prava i s nama se boriti za “bolje danas” svake od nas. Hana je za jednomjesečni staž odabrala SOLIDARNU jer se poistovjećuje s ciljevima zaklade.

“Posebno mi se sviđa princip regionalne potpore ljudskih prava za koju smatram da je ključna komponenta jačanja ljudskih prava općenito. Povrh toga, mislim da je fokus na aktualne probleme u regiji i aktivno poboljšavanje individualnih ljudskih života izrazito važan i hvalevrijedan posao i veoma sam zahvalna što sam dobila priliku u njemu sudjelovati. Nadam se naučiti neke praktične vještine i vidjeti kako filantropija na djelu zapravo izgleda, jer sam se dosad uglavnom bavila teorijom“, ističe Hana.

Kada je riječ o interesima, Hanu posebno interesiraju ženska prava, od nedavnih prosvjeda u Iranu, reproduktivnih prava u SAD-u, pa se raduje prilici da radi u sklopu našeg novog Fonda za žene.

“Također sam strastvena u vezi s pravima izbjeglica i drugih migranata širom svijeta, čega se Solidarna dotiče fondom Solidarno s Ukrajinom. Na globalnoj razini, posebno mi je stalo do problema uzrokovanih promjenom klime i posljedica koje će ona imati za već ranjive i  marginalizirane dijelove populacije. Nedavno sam se također krenula obrazovati o demilitarizaciji i rehabilitaciji djece vojnika“, dodaje ona.

Što se tiče planova u budućnosti, Hana još uvijek nije sigurna na što će se usredotočiti na diplomskom studiju, ali po završetku faksa vidi se u nekoj međunarodnoj organizaciji, vladinoj instituciji ili neprofitnom sektoru.

Koliko je mladima potrebna prilika za steći radno iskustvo, toliko i nama uvijek dobro dođe polet koji mladi ljudi poput Hane unesu u organizaciju svojim aktivizmom, nepresušnim izvorom ideja, voljom za uhvatiti se u koštac s različitim zadatcima i dobrom vibrom.

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 






Postanite dio naše solidarne zajednice!