Infobip donirao više od pola milijuna kuna Zakladi SOLIDARNA za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost i Infobip, vodeća IT tvrtka u regiji, potpisale su ugovor o donaciji u iznosu od 507.000 kuna za Fond „Solidarno s Ukrajinom” i pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine koje su sigurnost pronašle u Republici Hrvatskoj.

“Ratna razaranja u Ukrajini ostavila su veliki trag na sve nas, ali i pokazala koliko je važno da zadržimo ljudskost koja nam je sada svima potrebna. Donacijom Zakladi SOLIDARNA želimo pružiti podršku ljudima koji su uslijed užasa rata bili prisiljeni na bijeg iz svoje zemlje. Nastavljamo pratiti situaciju u Ukrajini, s nadom u što brže okončanje sukoba”, istaknula je Aurora Volarević, Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove.

Aurora Volarević, Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove; privatna arhiva

Vođeni zajedničkim ciljem za jačanjem utjecaja na socijalno uključivanje i integraciju raseljenih osoba iz Ukrajine, donirana sredstva namijenjena su za kratkoročnu i dugoročnu pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.

Sredstva će se koristiti za organiziranje tečajeva hrvatskog jezika, direktnu financijsku potporu ukrajinskim obiteljima u Hrvatskoj za pokrivanje životnih troškova, troškova najma i odgovaranje na njihove aktualne potrebe, kao i za podršku projektima, programima i inicijativama koje se bave podrškom i pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine poput psihoterapije, pomoći u zapošljavanju, igraonica za djecu i slično. Dijelom sredstava podržat će se novoosnovana udruga “Svoja” koju su pokrenule tri Ukrajinke koje unatoč situaciji u kojoj se osobno nalaze, svojim znanjem i energijom žele pomoći svima koji su došli ili tek dolaze u Hrvatsku.

Kroz Fond ”Solidarno s Ukrajinom”, Zaklada SOLIDARNA želi pružiti mogućnost da raseljene osobe iz Ukrajine u Hrvatskoj imaju priliku dati svoj doprinos društvu radeći ono što najbolje znaju, a zahvaljujući donaciji Infobipa dio sredstava usmjeren je za podršku mikropoduzetnicima i samozaposlenima.

„Beskrajno nam je drago što je Infobip prepoznao naš rad vrijednim podrške. SOLIDARNA u svakom trenutku uspijeva odgovoriti na krize kojih nam u zadnje vrijeme nažalost ne manjka. U našem radu su nam ljudi na prvom mjestu i sav naš rad prilagođavamo njihovim potrebama. Uvjereni smo da ćemo našim radom i rezultatima opravdati dano povjerenje“, istaknuo je Ivan Blažević, upravitelj Zaklade SOLIDARNA.

Ivan Blažević, upravitelj Zaklade SOLIDARNA; foto: Nina Đurđević

Tvrtka Infobip je neposredno nakon potresa na Baniji svojim djelovanjem pokazala važnost društveno odgovornog poslovanja i solidarnosti u kriznim vremenima. Suočeni s novom krizom svjetskih razmjera izazvanom ratom u Ukrajini, Infobip je pokrenuo i vlastitu humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini, a donacijom u Fond “Solidarno s Ukrajinom” osigurana su dodatna sredstva za podršku osobama koje su stigle u Hrvatsku. Više o radu Fonda “Solidarno s Ukrajinom” pročitajte ovdje.

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!