Ivan Blažević i Zaklada SOLIDARNA su PONOS HRVATSKE!

Među ovogodišnjim dobitnicima prestižne nagrade “Ponos Hrvatske” našao se i Ivan Blažević upravitelj Zaklade SOLIDARNA. Ponosni smo što je rad SOLIDARNE na Baniji prepoznat kao onaj herojski – onaj koji čini pozitivnu promjenu u društvu i sa sobom nosi dobra i vrijedna djela.

Nagradu “Ponos Hrvatske” već 19 godina dodjeljuje 24 sata u partnerstvu s HRT-om. Marljivi žiri, u kojem su ove godine bili Suzana Rešetar iz udruge Sjena, sociolog Dragan Bagić, HGSS-ovac Jadran Kapović, HRT-ov urednik i voditelj Ognjen Golubić, te glavni urednik 24 sata Ivan Buča, pomno je proučio sve priče, i na kraju su među mnogobrojnim sjajnim kandidatima uspjeli izdvojiti njih 15 koji su tako postali ovogodišnji dobitnici nagrade.

28.03.2024., Zagreb – Svecana dodjela nagrade Ponos Hrvatske 2024. u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski.

Pored Ivana Blaževića, upravitelja Zaklade SOLIDARNA, nagrade su dobili i: Ivan Brodar i Ivan Gradiški; Goran Milić i Slaven Vukoja; Laura Soče; Dorotea Orlandini; Danica Nikša; Dina Perković i Martina Vadlja; Renata Bermanec i Spomenka Tomašić; Snježana Stepan; Ivan Štetić; Marko Lončarević; Iva Turina i Oriana Španić; Hrvatski Caritas; Astrid Klasić; Ruđer Novak. Priče o njima i njihovim nesebičnim djelima koje rade pozitivne promjene u našem društvu možete pročitati ovdje.

Svečana dodjela nagrade “Ponos Hrvatske” održana je u četvrtak u maloj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Tim povodom, naš Ivan zahvalio se svima koji su doprinijeli ovoj nagradi, a njegovu zahvalu prenosimo u cijelosti.

„Prvo, želim u ime cijele Solidarne čestitati svim dobitnicima i dobitnicama i reći da mi je čast stajati uz vas.

A u Solidarnoj se, evo već devetu godinu, trudimo ostvariti promjenu u zaštiti ljudskih prava gdje želimo tolerantno i otvoreno društvo u kojem svi mogu živjeti dostojanstven život.

To radimo kroz direktnu pomoć ljudima, poput stipendija djeci kroz Fond Desa & Jerko Baković ili pomoći ženama koje su preživjele nasilje kroz Fond za žene. Isto tako, pokazali smo i nakon potresa i nakon početka rata u Ukrajini da smo spremni profesionalno reagirati u kriznim situacijama. Uz sve to pokušavamo dovesti do sustavnih rješenja koja će trajno riješiti probleme u Hrvatskoj.

S druge strane, naša misija je biti podrška svim pojedincima, inicijativama i udrugama kako bi mogli raditi na zaštiti prava svih naših sugrađana i sugrađanki.

Ovo je nagrada koja mi kilažom može parirati ovo nikako nije osobna nagrada. Ovo je nagrada svima koji su dali dio sebe u rezultate koje Solidarna postiže. Počevši od malog tima hrabrih i odvažnih žena, do svih donatora, volontera, suradnika i suradnica. Od male Isse do velike tada 101-godišnje Dese Baković.

Iskoristio bih priliku da pozovem sve da se priključe našoj humanitarnoj akciji „ŽIVOT IMA CIJENU“ Fonda za žene kako bismo osigurali pomoć ženama i djeci koji su preživjele nasilje. Svaka donacija čini razliku! Sve se može u par koraka na https://solidarna.hr/fond-za-zene/“, poručio je Ivan Blažević.

 

 

Fotografije: PIXSELL; Svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske 2024. u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski.

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!