Nisi sama – ideš s nama

U ožujku 2018. godine, Zaklada SOLIDARNA je, u suradnji s Udrugom Nismo same pokrenula edukacijsko-filantropsku kampanju „Nisi sama – ideš s nama!“

Tijekom mjesec dana trajanja edukacijsko-filantropske crowdfunding kampanje, prikupljeno je 120.573,46 kuna što je osiguralo najmanje 1200 besplatnih povratnih prijevoza taksijem do bolnice i natrag za žene oboljele od raka tijekom kemoterapije u gradu Zagrebu.

U prikupljanju sredstava pridružilo se više od 1000 donatora, među kojima i učenici OŠ Voćin koji su prikupili 2.420,00 kuna, a studenti zagrebačkog Medicinskog fakulteta u sklopu svog bala prikupili su gotovo 8.000,00 kuna.  Snažnu podršku projektu, kako financijsku tako i organizacijsku, pružio je Grad Zagreb.

Podsjećamo, projekt i kampanja potaknuti su rezultatima istraživanja Zaklade SOLIDARNA i Udruge Nismo same o problemima i potrebama žena oboljelih od karcinoma, koje je pokazalo kako svaka četvrta žena koja prima kemoterapiju u zagrebačkim bolnicama, nema riješen prijevoz do bolnice i natrag. Uglavnom putuju javnim prijevozom jer nemaju mogućnost plaćanja taksija, a istovremeno, sve se osjećaju loše zbog učinka kemoterapije.

Projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ realizira se uz podršku Zaklade Solidarna, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te brojnih partnera, među kojima su Zaklada Adris, Radio Taxi Zagreb, dm-drogerie markt, voda Cetina, a veliku podršku projektu dali su i Volonterski centar Zagreb, Ženska inicijativa SDF-a, dizajnerica Gordana Golik, Televizija Student, nakladničke kuće Fraktura, VBZ, Školska knjiga, Profil te Aurora kozmetika, SAN prirodna kozmetika i Studio Do Yoga.

Udruga Nismo same pokrenula je stalnu uslugu besplatnog prijevoza na kemoterapiju i s nje te se žene, ukoliko trebaju prijevoz i pratnju, trebaju javiti udruzi putem e-maila info@nismosame.com.