Pitali ste nas: tko je dobio potporu kroz Akcije u zajednici i ima li prostora za još prijava?

U studenom smo objavile da će Fond za žene kroz Program za razvoj civilnog društva Zaklade Solidarna dodijeliti 15 potpora za Akcije u zajednici i druge aktivnosti u 2024. godini u trajanju od 1 do 6 mjeseci u iznosu do €2.170,00. U siječnju smo zatvorile prvi krug, nakon čega su organizacije civilnog društva, inicijative, umjetnice i aktivistkinje u kontiunitetu dostavljale svoje prijave te se Evaluacijski odbor prigodno sastajao.

Kroz Akcije u zajednici i druge aktivnosti za sada podržavamo sedam malih projekata/aktivnosti koje provode organizacije civilnog društva, OCDi u suradnji s umjetnicama, istraživačicama i nezavisnim inicijativama. Ponosne smo objaviti kako podržavamo Udrugu Domino, Sigurna mjesta i istraživačicu Dunju Bonacci, Vizura aperta i umjetnicu Tanju Dabo, K-Zonu i inicijativu Zbeletron, Lezbijsku organizaciju Rijeka – LORI i nezavisnu inicijativu Građanke i građani Rijeke, udrugu Kombinat i umjetnicu Niku Rukavina te udrugu Domine.

Kroz ove podrške organizirat će se niz aktivnosti, od umjetničkih performansa, radionica, marševa za Osmi mart do sinteze prijeko potrebnog znanja o rodno utemeljenom nasilju.

Kako je najavljeno u studenom, možemo podržati 15 različitih aktivnosti i/ili projekata u iznosu do 2.170,00 € i pozivamo vas da prijavite svoju inicijativu, projekt, aktivnost, performans čim ranije kako bi ih stigle provesti do srpnja i kako se ne bi našle u situaciji da su sva sredstva potrošena! 

Kroz potpore u iznosu do €2.170,00, Fond za žene želi podržati niz raznovrsnih aktivnosti u zajednici u skladu s programskim prioritetima ovog poziva. Ovaj tip podrške otvoren je za pojedinke, neformalne kolektive, inicijative i OCD-e koji mogu dokazati dosadašnji rad na temama vezanim uz rodnu ravnopravnost. Svaka prijaviteljica, neosivno o statusu, može se prijaviti za maksimialno tri podrške tijekom trajanja ovog ciklusa financiranja.

Programski prioriteti za Akcije u zajednici i druge aktivnosti:  

 • Prevencija i borba protiv rodno utemeljenog nasilja 
 • Zagovaranje i unaprjeđenje reproduktivnih prava 
 • Rodna ravnopravnost 
 • Međudjelovanje roda i seksualnosti, invaliditeta, rase, etničke/nacionalne pripadnosti, socioekonomskog statusa 

 

Prioritetne aktivnosti: 

 • Ad hoc prilike za zagovaranje utemeljeno na dokazima
 • Konferencije, paneli
 • Proizvodnja i sinteza znanja  
 • Performansi i prosvjedi
 • Društveno angažirane umjetničke prakse vezane uz rodnu ravnopravnost
 • Umjetnička produkcija u kontekstu rodne ravnopravnosti 
 • Putovanja (na edukacije, konferencije, iskorištavanje zagovaračkih prilika i sl.)
 • Edukacije (podizanje kapaciteta organizacija i/ili aktivistkinja i ciljanih skupina)
 • I druge akcije u i za zajednicu

 

Dodatne informacije o ovom pozivu možete pronaći ovdje.

Prijavnica se nalazi ovdje.

Za sva pitanja slobodno se obratite na fzz@solidarna.hr. Svoju prijavu pošaljite na fzz@solidarna.hr, a za sva pitanja se možete obratiti na 0918937070 (Marinella Matejčić), od ponedjeljka do petka od 11 do 16 sati. 

 Autorica vizuala: Rozalina Burkova za The Greats – @rozalinaburkova


		

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!