Poziv na javnu raspravu „Horizontalna suradnja i građanska solidarnost kao poluge socijalne politike Grada Zagreba“

SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost i Zaklada Zajednički put, kao članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT! organiziraju javno savjetovanje pod nazivom „Horizontalna suradnja i građanska solidarnost kao poluge socijalne politike Grada Zagreba“.

Ovaj događaj održava se u okviru Europskog tjedna filantropije i zakladništva i to u razdoblju od 1. do 10. listopada 2021. godine, u suorganizaciji Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj, Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 43 članice, a u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Cilj javne rasprave jačanje je dijaloga između svih dionika u djelatnoj, djelomično formaliziranoj mreži socijalne zaštite i solidarnosti Grada Zagreba – pružatelja socijalnih usluga, volonterskih građanskih grupa, zaklada i humanitarnih organizacija te gradskih institucija te stručnjaka u javnom sektoru. U  interaktivnoj moderiranoj raspravi ispitivat ćemo  mogućnosti sudioničkog oblikovanja socijalne politike Grada Zagreba.

Javno savjetovanje održat će se utorak, 5. listopada od 11 do 13 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112C. Uvodničarke u javnu raspravu debate su: Mirela Stanić Popović, direktorica udruge Krijesnica, Karolina Rugle članica udruge Are You Syrious?, Fra Vlado Vidović, voditelj Pučke kuhinje Sv. Duh, Gordan Vrankovečki, voditelj održivosti tvrtke IKEA te predstavnici gradskih vlasti. Moderatorice rasprave su Ines Vrban, upraviteljica zaklade Zajednički put i Marina Škrabalo, upraviteljica zaklade SOLIDARNA.

Ovim savjetovanjem želimo uključiti sve dionike u aktivno promišljanje sigurnosti zajednice u svjetlu naših iskustava i napora tijekom krize uzrokovane pandemije i potresom. Ovo je i prigoda da se bolje upoznamo s vizijom Zagreba kao sigurnog i solidarnog grada iz perspektive gradske uprave i svih naših predstavnika u Gradskoj Skupštini. Posebno nas zanima istražiti prilike za jačanje mreža socijalne podrške i prohodnost suradnje preko institucionalnih i sektorskih granica, s naglaskom na prevenciju siromaštva, suzbijanje nasilja, zaštitu ljudskih prava, osnaživanje građana i pristupačnost psihosocijalne podrške, socijalnih i zdravstvenih usluga u zajednici. Želja nam je istražiti model aktivnog uključivanja građana u socijalnu politiku Grada Zagreba, jačanje mreža solidarnosti i otpornosti naše zajednice na krizu. Uvodna debata među sugovornicima proširit će se i na sudionike koji će moći predložiti svoja
pitanja i komentare na raspravu.

Na skupu će se primjenjivati sve epidemiološke mjere (prethodno mjerenje temperature, razmak, maske i maksimalno 50 sudionika), a za sudjelovanje nije nužna covid potvrda. Za sudjelovanje se možete prijaviti na mail lea@zajednickiput.hr.

Napomena: prostor je pristupačan za osobe s invaliditetom.

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!