Banija se budi: Tajno šumsko društvo u Glini i Malom Gradcu

Zaklada SOLIDARNA i Srpsko narodno vijeće pokrenuli su kulturno-umjetnički program Banija se budi za društveni oporavak i osnaživanje građana na potresom pogođenom području.

Banija se budi realizira se u sklopu programa Kultura u zajednici Zaklade SOLIDARNA, jer dopire upravo onamo gdje je najpotrebnija, duboko među sve društvene slojeve. Kroz inventivan i dinamičan program povezivanja umjetničkog stvaralaštva, tradicije i edukacije, tamošnjim stanovnicima žele se pružiti nove prilike za dodatnim kulturnim sadržajem. Programi su zamišljeni kao međugeneracijski i inkluzivni te sudionicima pružaju mogućnost vlastitog kulturnog izražavanja i stvaralaštva.

Program Banija se budi otpočeo je u ponedjeljak, 11. srpnja 2022., prvim aktivnostima i to dječjim radionicama u Glini, pod nazivom Tajno šumsko društvo koje vodi umjetnica Anom Zubak.

Što je Tajno šumsko društvo?

Tajno šumsko društvo mijenja klasični boravak u prirodi s kreativnim radionicama u prirodi za djecu predškolske i rane školske dobi. Tijekom 2 sata radionice, djeca se kroz igru potiču na istraživanje, rješavanje problema, ali i osluškivanje okoline oko sebe. Naglasak je na trenutku u kojem se nalaze, na učenje kako zastati, osluškivati, pomirisati, dodirnuti prirodu čime se jača ekološka svijest i veza s prirodom kod najmlađih. Boravak u prirodi povezuje se s kreativnim procesom izrade pravih malih umjetničkih djela od prirodnih materijala te storytelling i čitanje slikovnica na određenu temu. Priroda je idealno okruženje za razvoj kreativnih ideja i procesa, te su članice i članovi šumskog društva slobodni/e pustiti maštu da luta šumom.

Voditeljica projekta je Ana Zubak, multimedijalna umjetnica rođena u Zagrebu 1982.g. Magistrirala je na zagrebačkoj Likovnoj akademiji u zvanje Magistra edukacije likovne kulture. Usavršavala se na Moholy-Nagy fakultetu umjetnosti i dizajna u Budimpešti, umjetničkoj školi Valand u Gothenburgu i bečkom sveučilištu Universität Wien na programu Urbanih studija. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika(HZSU). Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Prijave

Radionice u prirodi Tajno šumsko društvo održavaju se u:

  • Glini 11.-13. srpnja svaki dan od 17h-19h
  • Malom Gradcu 18.-20.srpnja svaki dan od 17h-19h

 

Prijaviti se možete na: info@solidarna.hr

“Banija se budi” provode Srpsko narodno vijeće i Zaklada SOLIDARNA u suradnji sa dječjim ljetnim igrama Banovanija22. Program podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!