Upoznajte Abigail, našu novu stažistkinju: Psihologinja s interesom za restorativnu pravdu!

Tim Zaklade SOLIDARNA na mjesec dana je pojačan sa dvije stažistkinje koje u Zagrebu pohađaju Europski centar za rat i mir, među kojima je i Abigail Dundore.

Abigail se priprema za upis na posljednju godinu studija psihologije na Gordon College-u u Massachusettsu (SAD). Kako nam govori, ovaj koledž odabrala je zbog blisko povezane zajednice, samog fakulteta i lokacije u blizini primorskih gradova i grada Bostona. Abigail je i članica Gordon’s Global Honors Programa koji priprema studente za međukulturalno sudjelovanje i omogućava iskustva studentskih razmjena i putovanja.

Jako je strastvena u borbi za pravdu i zaštitu ljudskih prava i sjajno se uklopila u rad i misiju Solidarne.

“Već sam stekla mnoge uvide o međunarodnom radu na socijalnoj pravdi; iako je hrvatski kulturni kontekst drugačiji od Sjedinjenih Država, mnoge potrebe, problemi i prepreke su isti. Volontiranje u Solidarni dalo mi je priliku za provođenje malih istraživačkih projekata, koji su usko povezani s mojim akademskim interesom za sociološka i psihološka istraživanja. Jako sam zahvalan timu Solidarne na ovoj prilici”, ističe Abigail.

Abigail je posebno strastvena u rješavanju rasnih nejednakosti koje prožimaju američki kaznenopravni sustav. Ona je članica studentske organizacije koja organizira razgovore o rasnom pomirenju na njezinom fakultetu. Također je prethodno radila na programu za preusmjeravanje maloljetnika i u odvjetničkom uredu.

“Rad s raznolikom grupom vršnjaka koji su naklonjeni rasnoj pravdi dao mi je priliku da unaprijedim svoje razumijevanje rasne nepravde u Americi i istaknuo hitnu potrebu za antirasističkim djelovanjem. Zapanjen sam sveprisutnom prirodom rasizma u SAD-u.

Nakon diplome, Abigail planira raditi kao asistentica u znanstvenom ili sociološkom laboratoriju. Nakon što suzi i potvrdi svoje istraživačke interese, namjerava nastaviti doktorski studij u psihologiji.

“Kao psiholog, planiram provoditi istraživanja dok ću također koristiti svoju diplomu za rješavanje nejednakosti kaznenopravnog sustava i rasne nepravde u Americi. Strastvena sam za pitanje restorativne pravde i nadam se da ću iskoristiti svoju obuku kao psiholog za razvoj programa restorativne pravde u školama i zajednicama.”

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!