Upoznajte Lindsay, novu stažistkinju: Socijalna pravda je njena strast!

Tim Zaklade SOLIDARNA na mjesec dana pojačan je s dvije stažistkinje koje u Zagrebu pohađaju Europski centar za rat i mir, među kojima je i Lindsay Sohn.

Lindsay je odrasla u okrugu sjeverno od San Francisca u Kaliforniji. Prvobitno namjeravajući postati glumica, upisala je Sveučilište Loyola Marymount u Los Angelesu. Oduvijek je bila strastvena za socijalnu pravdu, a nakon što je pohađala tečaj komparativne politike, odlučila se preusmjeriti na studij političkih znanosti. Kao sporedne predmete zadržala je kazalište i dodala studije mira i pravde.

Njeni interesi su izgradnja mira, pomirenje i postkonfliktna društva, kao i LGBTQ+ prava u Americi i zaštita žena od nasilja. Strastveno se zalaže za reproduktivna prava žena, rad na razvijanju društvene i sistemske odgovornosti za obiteljsko nasilje i zaštitu žena od seksualnog napada:“Posebno me zanimaju političke, psihološke i društvene dimenzije uključene u društvo koje se liječi od izravnog nasilja, kao i dugotrajna institucionalna i strukturalna pitanja”, ističe Lindsay.

Lindsayino zanimanje za mir i rod dovelo ju je do London School of Economics gdje će ove jeseni započeti magisterij iz roda, mira i sigurnosti. Nakon magistarskog programa, Lindsay namjerava surađivati ​​s organizacijom posvećenom zaštiti žena i djece. Zainteresirana je za nastavak rada na polju ljudskih prava u Europi ili za povratak u SAD kako bi stekla diplomu prava usmjerenu na rod i seksualnost. Dugoročno, nada se da će se pozabaviti pitanjima ljudskih prava u Americi, posebno “poništavanjem Roe vs Wadea, anti-trans zakonodavstvom i suzbijanjem inicijativa kao što je kritička rasna teorija.”

Suradnja sa Solidarnom ovog ljeta “savršeno se uklapa” u Lindsayin interes za rad na temama zaštite žena i djece. Uživa u istraživanju, pisanju i zagovaračkim naporima u kojima može doprinijeti. Život i rad u Hrvatskoj također joj pruža izvrsnu priliku da iz prve ruke nauči nešto o postkonfliktnim društvima, temi koju je intenzivno proučavala na fakultetu.

 

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!