Zaklada SOLIDARNA primila milijunsku donaciju Infobipa za pomoć potresom pogođenom području Banije

SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost i tvrtka Infobip d.o.o. potpisale su sporazum o donaciji u iznosu od 1,000,000.00 HRK za pomoć i podršku ljudima na području potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.

Novac je uplaćen na račun Zaklade SOLIDARNA, a prema sporazumu o donaciji, 200,000.00 HRK utrošit će se na razvoj obrazovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, 150,000.00 HRK na pokrivanje troškova kriznog stambenog zbrinjavanja, 550,000.00 HRK namijenjeno je troškovima trajnog stambenog zbrinjavanja, dok će preostalih 100,000.00 HRK biti utrošeno na operativne troškove Zaklade i podršku volonterskim grupama na terenu.

Budućnost je nemoguće graditi bez zajedničkog solidarnog djelovanja. U periodima krize koji su se zaredali na globalnoj razini, pa tako i u Hrvatskoj,  Infobip je potvrdio da je društvena odgovornost jedna od osnovnih vrijednosti tvrtke.

„Kao društveno odgovorna kompanija, nastojimo kroz konkretne poteze vratiti zajednici. U Zakladi SOLIDARNA pronašli smo idealnog partnera uz kojeg želimo realizirati zajedničke ciljeve koji će doprinijeti oporavku i napretku potresom pogođenog područja“, poručila je Aurora Volarević, potpredsjednica Infobipa za korporativna pitanja.

Aurora Volarević, potpredsjednica Infobipa za korporativna pitanja

Posebnu važnost ulaganja u obrazovanje naglasila Anisa Taraj, direktorica za društveno odgovorno poslovanje u Infobipu:Naše najmlađe generacije vidimo kao buduće nositelje koji mogu donijeti dugoročan napredak zajednice u Sisačko-moslavačkoj županiji, a cilj nam je kroz ovu suradnju omogućiti mladima kvalitetan i pravovremen prijenos znanja čime bi se otključao njihov puni potencijal.“

Anisa Taraj, direktorica za društveno odgovorno poslovanje Infobipa

Upraviteljica Zaklade SOLIDARNA Marina Škrabalo istaknula je da zbog svog transparentnog djelovanja Zaklada uživa veliko povjerenje korporativnog sektora: „Podrška Infobipa humanitarnim naporima Zaklade SOLIDARNA na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije temelji se na otvorenosti, fleksibilnosti, povjerenju u kompetencije partnera u zajednici i strateškom pristupu društvenoj odgovornosti, što je vidljivo iz fleksibilne podrške koja je usmjerena na široki spektar prioriteta – od  hitnog zbrinjavanja, preko trajne gradnje do društvenog razvoja kroz jačanje obrazovnih kapaciteta lokalnih škola u području STEM-a. Sretni smo što su se SOLIDARNA i Infobip uzajamno pronašli i u vrijednostima i viziji solidarne zajednice te se veselimo našoj suradnji i svemu što ćemo zajedno učiniti za naše sugrađane i sugrađanke na Baniji!”

Marina Škrabalo, upraviteljiva Zaklade SOLIDARNA

Za dugoročan i održiv oporavak potresima pogođenih zajednica ključno je ulaganje u obrazovanje, za što je iz milijunske donacije tvrtke Infobip izdvojeno 200,000.00 HRK. U suradnji s lokalnim dionicima iz obrazovnog sektora, Zaklada SOLIDARNA razvit će obrazovni program koji će korespondirati potrebama i budućim razvojnim ciljevima mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt će voditi stručnjak za obrazovanje i član Zakladne uprave SOLIDARNE Boris Jokić koji je objasnio: „Odgoj i obrazovanje osnovni su preduvjeti održivog oporavka zajednice i zalog njezinom razvoju. Bez vrtića i škola nema budućnosti. U nadolazećem razdoblju cilj nam je osigurati okružje učenja, poučavanja i razvoja djece i mladih u kojem će se moći ostvariti njihovi potencijali i želje. U tom vidu planirana je intenzivna suradnja s osnovnim i srednjim školama u SMŽ koja će biti usmjerena ne samo razvoju digitalnih već i širih osobnih i socijalnih kompetencija. U projektu poseban naglasak bit će stavljen na darovite i učenike s teškoćama.“

Boris Jokić, stručnjak za obrazovanje i član Zakladne uprave SOLIDARNE

Od početka donatorske akcije „SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ“, Zaklada SOLIDARNA prikupila je ukupno 16,201,434.25 HRK, a temeljem procjene terenskih potreba, u konzultacijama sa širokim spektrom humanitarnih aktera, oblikovan je Program krizne podrške koji pruža okvir za humanitarno djelovanje Fonda 5.5 tijekom cijele 2021. godine koji možete pročitati ovdje.

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!