Zatvorene su prijave za Akcije u zajednici: Tko su dobitnice potpora?

Zatvorene su prijave za poziv Akcije u zajednici u sklopu Fonda za žene Zaklade SOLIDARNA. Od studenog 2023. godine do travnja 2024. godine Fond za žene kroz Program za razvoj civilnog društva Zaklade Solidarna dodijelio je 15 potpora za Akcije u zajednici i druge aktivnosti u trajanju od 1 do 6 mjeseci u iznosu do  €2.170,00.

Prvi krug zatvoren je u siječnju, nakon čega su se organizacije civilnog društva, inicijative, umjetnice i aktivistkinje u kontinuitetu dostavljale svoje prijave o kojima je raspravljao Evaluacijski odbor i odlučivao o dodjeljivanju potpora sve do potrošnje sredstava.

Upoznajte dobitnice potpora

Koz Akcije u zajednici i druge aktivnosti podržavamo 15 malih projekata/aktivnosti koje provode organizacije civilnog društva, OCDi u suradnji s umjetnicama, istraživačicama i nezavisnim inicijativama. Ponosne smo objaviti kako podržavamo Udrugu Domino, Sigurna mjesta i istraživačicu Dunju Bonacci, Vizura aperta i umjetnicu Tanju Dabo, K-Zonu i inicijativu Zbeletron, Lezbijsku organizaciju Rijeka – LORI i nezavisnu inicijativu Građanke i građani Rijeke, udrugu Kombinat i umjetnicu Niku Rukavina, udrugu Domine, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, Žensku mreža Hrvatske, SUB POKRET, BLOK, Proces, Udrugu Pariter i inicijativu Feministički Tamburaški Front, Hrvatski savez slijepih teUdrugu za zaštitu i promicanje ljudskih prava SOFIJA. 

Dodijeljenim potporama kroz Akcije u zajednici, Fond za žene imao je za cilj želi podržati niz raznovrsnih aktivnosti u zajednici u skladu s programskim prioritetima poziva. Na poziv su se mogle prijaviti pojedinke, neformalni kolektivi, inicijative i OCD-e koji su mogli dokazati dosadašnji rad na temama vezanim uz rodnu ravnopravnost.

Više o pozivu, programskim prioritetima i prioritetnim aktivnostima pročitajte ovdje, a za sve detalje o provedbi odobrenih projekata i aktivnosti pratite mrežne stranice dobitnica potpora i Zaklade SOLIDARNA.

Novi krug za financiranje Akcija u zajednici će biti otvoren u listopadu 2024. godine.

Autorica vizuala: Rozalina Burkova za The Greats – @rozalinaburkova

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!