E-brošura: Mladi protiv nasilja na Internetu

Online prisutnost svakodnevica je djece i mladih. Iako za registraciju na pojedinim platformama i društvenim mrežama postoji dobna granica, nije ju teško zaobići. Djeca i mladi često se nedovoljno upućeni i informirani o načinu na koji informacijske tehnologije mogu utjecati na njihove živote upuštaju u virtualne interakcije.  Upravo zato ne iznenađuje da se određeni dio populacije najmlađih klorisnika nerijetko susreće s negativnim posljedicama svog virtualnog života.

Elektroničko nasilje naziva se još i virtualno zlostavljanje ili cyberbullying, a odnosi se na bilo kakav oblik višestruko slanih poruka internetom ili mobitelom čiji je cilj povrijediti, uznemiriti ili na bilo koji drugi način oštetiti djecu ili mlade koji se ne mogu zaštiti od takvih postupaka. Nasilje se može manifestirati u obliku tekstualnih ili videoporuka, fotografija ili poziva, a sve češće se odnosi na nekoliko oblika komunikacije, uključujući zvuk, slike, animacije i fotografije.

U sklopu projekta #YouthAgainstCyberbullying kreirali smo e-brošuru u kojoj se možete upoznati sa definicijom i primjerima nasilja na Internetu, ulogama koje mladi mogu preuzeti u Internet nasilju, savjetima što učiniti ako se nađete u položaju osobe na koju je nasilje usmjereno, savjetima za roditelje, nastavnike i drugi kadar.

Youth-against-Cyber-bulling-brochure-HR

 

Projekt se provodi u okviru #Erasmus+ programa.
Partneri na projektu: FIC Ungdom, Danska, Ceméa France, Arci Liguria, Italija, Progressive Economic Policy Foundation, Mađarska, IDC Srbija uz podršku mreže SOLIDAR i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost.

Tekst brošure pripremila: Azra Ayyash
Dizajn: Goga Golik

 

Odaberite vrstu i svrhu donacije

7,00  10,00  15,00  20,00  50,00  100,00 


Postanite dio naše solidarne zajednice!